რომელი პროდუქტი უფრო კალორიულია

რომელი პროდუქტი უფრო კალორიულია

დიეტის დროს ხშირად მიმართავენ დანაწევრებულ კვებას, რომ კალორიების გარკვეულ რაოდენობას არ გადააჭარბონ და წონაში არ მოიმატონ.

გთავაზობთ 100 გრამ პროდუქტში ცილების, ცხიმების, ნახშირწყლების რაოდენობას და მათ კალორაჟს.

ხორცი, თევზი, კვერცხი:

1. ძროხის ხორცი, ცხიმიანი – 18 (ცილა); 11 (ცხიმი); – 190 კალორია;

2. ძროხის ხორცი ნაკლებცხიმიანი – 24 (ცილა); 11 (ცხიმი); – 140 კალორია;

3. ღორის ხორცი ცხიმიანი – 15 (ცილა); 47 (ცხიმი); 0,7 (ნახშირწყალი); – 480 კალორია;

4. ღორის ხორცი ნაკლებცხიმიანი – 70 (ცილა); 22 (ცხიმი); – 370 კალორია;

5. ცხვრის ხორცი ცხიმიანი – 17 (ცილა); 17 (ცხიმი); – 170 კალორია;

6. ქათმის ხორცი ცხიმიანი – 20 (ცილა); 13 (ცხიმი); – 205 კალორია;

7. ქათმის ხორცი ნაკლებცხიმიანი – 22 (ცილა); 8 (ცხიმი); – 160 კალორია;

8. ინდაურის ხორცი – 21 (ცილა); 15 (ცხიმი); – 230 კალორია;

9. ქათმის კვერცხი – 13 (ცილა); 11,5 (ცხიმი); 0.7 (ნახშირწყალი); – 157 კალორია;

10. თართი – 16 (ცილა); 11 (ცხიმი); – 170 კალორია;

11. ზუთხი – 17 (ცილა); 12 (ცხიმი); – 180 კალორია;

12. ლოქო – 17 (ცილა); 5 (ცხიმი); – 120 კალორია;

13. ხიზილალა (წითელი) – 32 (ცილა); 14 (ცხიმი); – 260 კალორია;

14. ძეხვი შებოლილი – 25 (ცილა); 42 (ცხიმი); – 445 კალორია;

15. სოსისი – 12 (ცილა); 25 (ცხიმი); – 277 კალორია.

რძის პროდუქტები:

1. ძროხის რძე – 3 (ცილა); 4 (ცხიმი); 5 (ნახშირწყალი); – 70 კალორია;

2. "მდნარი" ყველი – 21 (ცილა); 20 (ცხიმი); 3 (ნახშირწყალი); – 280 კალორია;

3. ცხვრის ყველი – 15 (ცილა); 25 (ცხიმი); – 300 კალორია;

4. ნაყინი – 3 (ცილა); 4 (ცხიმი); 22 (ნახშირწყალი); – 140 კალორია;

5. ხაჭო უცხიმო – 18 (ცილა); 1 (ცხიმი); 2 (ნახშირწყალი); – 86 კალორია;

6. კარაქი – 0,5 (ცილა); 84 (ცხიმი); 0,9 (ნახშირწყალი); – 750 კალორია;

7. არაჟანი – 3 (ცილა); 30 (ცხიმი); 3 (ნახშირწყალი); – 300 კალორია;

8. ერბო – 100 (ცილა) – 900 კალორია;

9. მარგარინი – 1 (ცილა); 82 (ცხიმი); 0,4 (ნახშირწყალი); – 770 კალორია.

ბოსტნეული, ხილი:

1. კარტოფილი – 2 (ცილა); 21 (ნახშირწყალი); – 85 კალორია;

2. კომბოსტო – 2 (ცილა); 5 (ნახშირწყალი); – 30 კალორია;

3. ლობიო მწვანე – 4 (ცილა); 4,3 (ნახშირწყალი); – 35 კალორია;

4. ლობიო ხმელი – 23 (ცილა); 2 (ცხიმი); 54 (ნახშირწყალი); – 335 კალორია;

5. გოგრა – 1 (ცილა); 6 (ნახშირწყალი); – 30 კალორია;

6. კიტრი – 1 (ცილა); 6 (ნახშირწყალი); – 15 კალორია;

7. პომიდორი – 0,6 (ცილა); 4 (ნახშირწყალი); – 20 კალორია;

8. ჭარხალი – 1 (ცილა); 11 (ნახშირწყალი); – 50 კალორია;

9. სტაფილო – 2 (ცილა); 8 (ნახშირწყალი); – 40 კალორია;

10. საზამთრო – 0,5 (ცილა); 9 (ნახშირწყალი); – 40 კალორია;

11. ნესვი – 1 (ცილა); 9 (ნახშირწყალი); – 40 კალორია;

12. ნიგოზი – 18 (ცილა); 9 (ნახშირწყალი); 59 (ცხიმი); – 660 კალორია;

13. თხილი – 18 (ცილა); 62 (ცხიმი); 9.3 (ნახშირწყალი); – 688 კალორია;

14. ბადრიჯანი – 1 (ცილა); 4,5 (ნახშირწყალი); – 23 კალორია;

15. ვაშლი – 0,4 (ცილა); 12 (ნახშირწყალი) – 50 კალორია;

16. ატამი – 0,9 (ცილა); 10 (ნახშირწყალი); – 50 კალორია;

17. მსხალი – 0,4 (ცილა); 11 (ნახშირწყალი); – 50 კალორია;

18. ყურძენი – 0,4 (ცილა); 17 (ნახშირწყალი) – 75 კალორია;

19. ქიშმიში – 0,4 (ცილა); 71 (ნახშირწყალი) – 300 კალორია;

20. ფორთოხალი – 0,9 (ცილა); 8 (ნახშირწყალი) – 40 კალორია;

21. მანდარინი – 0,8 (ცილა); 9 (ნახშირწყალი) – 40 კალორია;

22. მაყვალი – 2 (ცილა); 5 (ნახშირწყალი) – 40 კალორია;

23. ლიმონი – 0,9 (ცილა); 4 (ნახშირწყალი) – 35 კალორია;

24. ქლიავი– 0,8 (ცილა); 10 (ნახშირწყალი); – 50 კალორია;

25. შინდი – 1 (ცილა); 10 (ნახშირწყალი); – 50 კალორია;

26. ალუბალი – 0,5 (ცილა); 11 (ნახშირწყალი); – 50 კალორია;

27. გარგარი – 0,9 (ცილა); 11 (ნახშირწყალი); – 50 კალორია;

28. ბალი – 1,1 (ცილა); 12,3 (ნახშირწყალი); – 58 კალორია;

29. კომში – 0,6 (ცილა); 8,9 (ნახშირწყალი); – 43 კალორია;

30. ლეღვი – 1,35 (ცილა); 17,51 (ნახშირწყალი); – 75 კალორია;

31. მარწყვი – 1,2 (ცილა); 7 (ნახშირწყალი); – 38 კალორია;

32. ბროწეული – 1,2 (ცილა); 1,1 (ცხიმი); 16,51 (ნახშირწყალი); – 75 კალორია;

33. ალუჩა – 0,2 (ცილა); 7,4 (ნახშირწყალი); – 41 კალორია;

34. ნუში – 21 (ცილა); 55 (ცხიმი); 100 (ნახშირწყალი); – 639 კალორია;

35. წაბლი – 4,5 (ცილა); 4 (ცხიმი); 40.4 (ნახშირწყალი); – 221 კალორია;

36. მოცვი – 1,1 (ცილა); 8,6 (ნახშირწყალი); – 45 კალორია.

ბურღულეული:

1. მაკარონი – 11 (ცილა); 1 (ცხიმი); 74 (ნახშირწყალი); – 360 კალორია;

2. ღომი – 12 (ცილა); 3 (ცხიმი); 70 (ნახშირწყალი); – 360 კალორია;

3. ბრინჯი – 8 (ცილა); 1 (ცხიმი); 76 (ნახშირწყალი); – 350 კალორია;

4. შაქარი – 99.9 (ნახშირწყალი); – 410 კალორია