მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ფქვილი - 500 გრ, საფუარი - 40 გრ, რძე - 180 მლ,კარაქი - 100 გრ,კვერცი - 5 ცალი, ქიშმიში - 70 გრ, ნიგოზი - 70 გრ, ილი - 1/4 ჩ/კ (კარდამონი), ჯავზის კაკალი - 1/4 ჩ/კ (მუსკატი), შაქარი - 100 გრ, კონიაკი - 2 ს/კ, მარილი - 1/4 ჩ/კ, ვანილი - დანის წვერზე ,
მომზადების წესი: ინგრედიენტები გათვლილია 1 დიდ პასკაზე. რძე გავათბოთ, ჩავყაროთ საფუარი, 1 ს/კ შაქარი, ცოტათი ფქვილი. ყველაფერი კარგად ავურიოთ და დავდგათ თბილ ადგილას 20 წუთით. ჩვენს მიერ გაკეთებული მასა უნდა გაფუვდეს. კვერცხის გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად. დავამატოთ ვანილი, კონიაკი, გამდნარი კარაქი და კარგად ავურიოთ. ეს ყველაფერი დავამატოთ გაფუებულ მასაში, ავურიოთ, დავამატოთ ლიმონის ცედრა, ილი, ჯავზის კაკალი და დარჩენილი ფქვილი. კარგად ავურიოთ.
დავდგათ ცომი თბილ ადგილას 1 საათით - მოცულობა უნდა გაიზარდოს 2-ჯერ. როცა ცომი ამოვა კარგად ჩავზილოთ და დავამატოთ ქიშმიში და ნიგოზი.
შევავსოთ ფორმები მაქსიმუმ ნახევრამდე. დავტოვოტ 30 წუთით, რომ ამოვიდეს. ზემოდან დავაყაროთ ნიგოზი. გამოვაცხოთ გაცხელებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 35 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ჩავწიოთ ტემპერეტურა 160 გრადუსამდე და გამოვაცხოთ კიდევ 25 წუთი.
როცა მზად იქნება ამოვიღოთ ფორმებიდან და დავაყაროთ შაქრის პუდრა.