ფაფა ჯანმრთელობისთვის აუცილებელი პროდუქტია

ფაფა ჯანმრთელობისთვის აუცილებელი პროდუქტია

ფაფები ნებისმიერი ადამიანისთვის აუცილებელია. ეს საკვები შეიცავს ლორწოვან ნახარშს, რომელიც კუჭის გარსს ეკვრის და მას გასტრიტისა და წყლულისგან იცავს.

ფაფები შეიცავს რკინას, თუთიას, სპილენძს, ცილებს, B და PP ვიტამინებს, რაც ადამიანის ნორმალური განვითარებისა და ჯანმრთელობისთვის ძალიან მნიშვნელოვანი და საჭიროა.

წიწიბურას ფაფა მდიდარია შეუცვლელი ამინომჟავებით, განსაკუთრებით კი – ლეციტინით. 100 გრამი წიწიბურა შეიცავს 12 გრამ ცილას, 68 გრამ ნახშირწყალს, კალციუმს, მაგნიუმს, რკინას, კალიუმსა და ფოსფორს.

შვრიის ფაფა ყველაზე ძვირფასი პროდუქტია ორგანიზმისთვის: გრამი ფაფა შეიცავს 15 გრამ პროტეინს, ეს კი მოზრდილი ადამიანის დღიური ნორმის მეოთხედია. თუთიის შემადგენლობით შვრიის ფაფა ყველა დანარჩენი სახის ბურღულეულს ჯობნის.

მანანის ფაფა ყველაზე კალორიულია – 100 გრამი ფაფა შეიცავს 320 კილოკალორიას, 0,36 მილიგრამ B1 ვიტამინს, 0,7 მილიგრამ B2 ვიტამინს და 180 მილიგრამ კალციუმს.