ტორტი “პრაღა”

ტორტი “პრაღა”

ინგრედიენტები

2   ცალი კვერცხი

250   გრამი შაქარი

250   გრამი არაჟანი ან რძე

1   ქილა შედედებული რძე

4   ს/კ კაკაო

1   ჩ/კ სოდა ძმრით

გრამი კარაქი

1   ცალი შოკოლადი

გრამი ფქვილი

მომზადება

ორი კვერცხის ცილით გავაკეთოთ ბეზე, შემდეგ შევურიოთ 250 გრ. შაქარი, 2 კვერცხის გული, 250 გრ. არაჟანი ან რძე (ადუღებული, გაგრილებული), ნახევარი ქილა შედედებული რძე, 2 ს.კ. კაკაო, ჭიქა ნახევარი ფქვილი (300-350 გრ.) და 1 ჩ.კ. სოდა ძმრით. მიღებული მასით უნდა გამოვაცხოთ 3 ფირფიტა. ეს მასა გავყოთ 3 ნაწილად.

200-250 გრ. კარაქი ავთქვიფოთ, შევურიოთ დარჩენილი ნახევარი ქილა შედედებული რძე და 2 ს.კ. კაკაო. ეს კრემი წავუსვათ ფენებს,ზემოდან კი მოვაყაროთ გახეხილი შავი შოკოლადი.