აფხაზურა

აფხაზურა

ინგრედიენტები

150   გრამი ბადექონი

500   გრამი საქონლის ხორცის ფარში

500   გრამი ღორის ხორცის ფარში

1   კონა ოხრახუში

1   კონა ქინძი

1   ცალი ბულგარული წიწაკა

2   თავი ხახვი

2  ჭიქა ბროწეული, ან გემოვნებით

1   ჩ/კ ხმელი ქონდარი

2  ჩ/კ წითელი წიწაკა

4  ჩ/კ შავი პილპილი

4   კბილი ნიორი

მარილი გემოვნებით

მომზადება

ფარში თასში მოათავსეთ და დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, ბროწეული და სუნელები. შეაზავეთ მარილით და კარგად აურიეთ.

მწვანილები წვრილად, ხახვი თხლად, ხოლო ბულგარული რგოლებად დაჭერით.

საჭრელ დაფაზე გაშალეთ ბადექონი, ზედ შიგთავსი მოათავსეთ და ისე გადაახვიეთ, რომ ბადე არ გაიხეს.

შეგიძლიათ, შეწვათ ღუმელში ან ტაფაზე. წვით დაბალ ცეცხლზე ორივე მხარეს.

როცა აფხაზურა მზად იქნება, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილები, ხახვი და ბულგარული წიწაკა. გააფორმეთ ბროწეულის მარცვლებით. მიირთვით ცხელი.