გემრიელი საოჯახო ნამცხვარი ნიგვზითა და ნუშით სადღესასწაულო სუფრისთვის

გემრიელი საოჯახო ნამცხვარი ნიგვზითა და ნუშით სადღესასწაულო სუფრისთვის

ინგრედიენტები

ბისკვიტი

კვერცხი - 6 ც

შაქარი - 180 გ

თბილი რძე - 120 მლ

ზეთი - 90 მლ

ფქვილი - 160 გ

ვანილი

კრემი

კარაქი ან მარგარინი - 300 გ

მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა

თაფლი - 2 სკ

ვანილი

ნიგოზი და ნუში

მომზადების წესები

კვერცხის გული და 80 გ შაქარი ათქვიფეთ, დაუმატეთ ვანილი, ზეთი და თბილი რძე. ბოლოს ჩაცერით ფქვილი და ამოურიეთ. გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი.

კვერცხის ცილა ამოიყვანეთ 100 გ შაქართან და მწიკვ მარილთან ერთად. ეს მასა დაუმატეთ ცომს. ამოურიეთ სილიკონის ან ხის კოვზით. 28X36 სმ ფორმისთვის ორი ფირფიტის მასალაა. გამოაცხვეთ 150 გრადუსზე 25-30 წუთით.

კარაქი ან მარგარინი ამოიყვანეთ მოხარშულ შესქელებულ რძესთან ერთად. დაუმატეთ თაფლი და ვანილი. ეს კრემი გადაანაწილეთ ფირფიტებზე. ნიგოზი ან/და ნუში გადაანაწილეთ ფენებს შორისა და ნამცხვრის თავზე.