როგორ ამზადებენ ყავას მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში

როგორ ამზადებენ ყავას მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში

მილიონობით ადამიანისთვის დილა ფინჯანი ყავის გარეშე წარმოუდგენელია. თითქმის ყველა ქვეყანაში მისი მომზადების უნიკალური რეცეპტი აქვთ და ყველა გემო აბსოლუტურად განსხვავდება ერთმანეთისგან.

ვნახოთ როგორ ყავას ამზადებენ მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყნებში.

1. ვიეტნამიყავა კვერცხით - ყავის მომზადების დროს ერთ-ერთი მთავარი ინგრედიენტი ვიეტნამში კვერცხია, ასევე ვიეტნამელები მას ამატებენ რძესა და შაქარს.

2. ფინეთი - ადგილობრივი წესით მომზადებული ყველის ნაჭერი ყავის განუყოფელი ნაწილია.

3. იტალიაესპრესო - იტალიელები კლასიკურ ესპრესოს ლიმონის ნაჭერს ამატებენ.

4. არგენტინალაგრიმა - ძლიერ ყავას არგენტინელები ქაფიან რძეს ამატებენ. უფრო სწორი იქნება თუ ვიტყვით, რომ ეს არის რძე ყავით და არგენტინელების საყვარელი სასმელია.

5. ესპანეთი - ეს არის ესპრესო შესქელებული რძით, რაც მას განსაკუთრებულ გემოს აძლევს.

6. მაროკოყავა პილპილით - ყავას მარაოკოელები შავ პილპილს ამატებენ. ამ კომბინაციით უჩვეულო არომატს იღებენ.

7. ჰონგ კონგიყავა ჩაის არომატით - ადგილობრივები ყავას უჩვეულო რეცეპტით ამზადებენ, ჩაის ფოთლების გარდა ისინი ყავაში ამატებენ ცოტაოდენ რძესა და პილპილს.

8. საბერძნეთი - ბერძნები ყავას ამზადებენ ნაყინით, რძით და ყინულებიანი წყლით.

9. გერმანია - ეს არის ყავა ალკოჰოლით. გერმანელების ნაწილს უყვარს, როცა კოფეინს ცოტაოდენ რომს ამატებს.

10. სენეგალი - ჩვეულებრივი ყავა სენეგალელებისთვის პილპილის გარეშე წარმოუდგენელია.

11. თურქეთი: ყავა ნივრით და თაფლით.

12. იამაიკაყავა ფორთოხლით - ფორთოხლის გარდა იამაიკური ყავის განსაკუთრებული ნაწილია მცირეოდენი რომი.