მკურნალი დაფნა

მკურნალი დაფნა

დაფნის ფოთოლს სამკურნალოდ უძველესი დროიდან იყენებენ. ის დაბლა სწევს წნევას, ხსნის სპაზმებს, ამაგრებს ნერვებს და ამშვიდებს ნერვულ სისტემას, შველის გაცივებას, აუმჯობესებს საჭმლის მონელების პროცესსა და კანის მდგომარეობას, გამოდევნის სახსრებიდან მარილებს.

გახსოვდეთ, დაფნის ფოთლის ნაყენი ისე ძლიერად გამოდევნის ორგანიზმიდან მარილებს, რომ ზოგჯერ იწვევს თირკმელ-კენჭოვანი დაავადების გამწვავებას - გამოიდევნება არა მარტო მარილი, არამედ კენჭებიც კი. სამაგიეროდ, სუსტად მოქმედებს წვნიანში დამატებული დაფნის ფოთლები.

გაგაცნობთ ამ სამკურნალო მცენარის თვისებებს:

- წიწაკა და დაფნის ფოთოლი ერთად - მსუბუქი გამხსნელია.

სახსრებს ასუფთავებს: 30-35ც ფოთოლი დააქუცმაცეთ, დაასხით 300მლ თბილი წყალი, 5 წუთი ადუღეთ. ნახარში ჩაასხით თერმოსში და 5-6 საათი გააჩერეთ. გაწურეთ და მიიღეთ 20-წუთიანი შუალედებით 12სთ-ის განმავლობაში პატარა ყლუპობით. პროცედურა გრძელდება 3 დღე.

ერთკვირიანი შესვენების შემდეგ მკურნალობა გაიმეორეთ. სასურველია, ნახარშის მიღებისას ჭამოთ ბევრი ბოსტნეული.

შედეგი შესამჩნევი გახდება 3 კვირის შემდეგ. ფეხებში იგრძნობთ სიმსუბუქეს, გაუმჯობესდება სახსრების მოძრაობა, შემცირდება მუხლებში ხრაშუნი, გაგიადვილდებათ კიბეზე ასვლა.

პირველ წელს პროცედურები უნდა ჩაიტაროთ 3 თვეში ერთხელ, შემდეგ კი წელიწადში ერთხელ. სასურველია, პროცედურების წინ გაიწმინდოთ ნაწლავები, რათა ალერგიული რეაქციისაგან თავი დაიზღვიოთ.