რატომ უნდა მივირთვათ ხშირად პომიდორი

რატომ უნდა მივირთვათ ხშირად პომიდორი

პომიდორი C, B, B1, B12, PP და D ვიტამინებს, ასევე, ფოლის მჟავას, მინერალურ მარილებსა და ორგანიზმისთვის საჭირო სხვა ვიტამინებს და მინერალებს შეიცავს.

ყოველდღე ერთი ჩაის ჭიქა პომიდვრის წვენის დალევით თქვენ A ვიტამინის დეფიციტს შეივსებთ. დაახლოებით 200 მილილიტრი პომიდვრის წვენი 1 მილიგრამ კაროტინს შეიცავს, რომლის დღიური ნორმა სამი მილიგრამია. კაროტინი ადამიანის ორგანიზმში A ვიტამინად გარდაიქმნება.

პომიდორში მცირე რაოდენობით გვხვდება ცილები, გლუკოზა, ფრუქტოზა, საქაროზა, ორგანული მჟავები, სხვათა შორის, ვაშლისა და ლიმონის მჟავაც. რაც აუმჯობესებს საჭმლის მონელების პროცესს, ამცირებს ნაწლავური ბაქტერიების ზრდას. სწორედ ამ თვისებების გამო, პომიდორი კარგი სამკურნალო და პროფილაქტიკური პროდუქტია.

პომიდორი განსაკუთრებით სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა სისტემის, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის, გაცხიმოვნებისა და მარილოვანი ცვლის დარღვევის დროს. კალციუმისა და C ვიტამინის შემცველობის გამო, ის აუცილებელია ორსულებისთვის.

პომიდვრის რბილობი კი უებარი საშუალებაა ჩირქოვანი იარების მოსაშუშებლად.