კარაქში მოვხრაკოთ დაჭრილი სოკო, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და ვშუშოთ. დავუმატოთ ნიორი, დავასხათ ღვინო, გავაჩეროთ ცეცხლზე 8 წუთი. როცა სითხის ნახევარი აორთქლდება, შევურიოთ ნაღები და ისევ ვშუშოთ. გადმოვდგათ და შევურიოთ ყველი.
სპაგეტი მოვხარშოთ, დავუმატოთ ბროკოლი, ასპარაგუსი და მოხარშვისთანავე გადავწუროთ. შევურიოთ პომიდორი, მწვანილი.
სუფრაზე მივიტანოთ სოკოიან საწებელთან ერთად.
ინგრედიენტები:
2 ს/კ კარაქი,
200 გ სოკო,
მარილი და პილპილი,
2 კბილი დაკეპილი ნიორი,
ნახევარი ჭიქა თეთრი ღვინო,
1 ჭიქა ათქვეფილი ნაღები,
1 პაკეტი სპაგეტი,
200 გ დაშლილი ბროკოლის ყვავილედი,
200 გ ირიბად დაჭრილი ასპარაგუსი,
400 გ ჩერი ან სხვა წვრილი პომიდორი,
3 ს/კ რეჰანი,
გარნირი:
3 ს/კ ყველი პარმეზანი.
მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: წინანდალი.