ხორციანი ყველის წვნიანი

ხორციანი ყველის წვნიანი

ორივე სახის ხახვი დაჭერით წვრილად. დიდ ქვაბში გააცხელეთ ზეთი, ჩაყარეთ ფარში და მორევით ისე მოხრაკეთ, რომ ფანტია გახდეს.

შემდეგ, ჩაუმატეთ ხახვი და 3-5 წუთი ხრაკეთ. ჩაასხით ბულიონი და მიიყვანეთ დუღილამდე. გადმოიღეთ ცოტა, შიგ გაქენით მდნარი ყველი და ჩაასხით წვნიანში.

სულ ბოლოს, კერძს ჩაუმატეთ გაწურული ქამა და ადუღეთ 5 წუთი. მზა კერძს დაუმატეთ მარილი და პილპილი, მოაყარეთ მწვანილი.

ინგრედიენტები:

2 ძირი მწვანე ხახვი,

2 თავი ხახვი,

2 ს/კ ზეთი,

250 გ ძროხის და ღორის ხორცის ფარშის ნარევი,

1,7 ლ ხორცის ბულიონი,

2 ქილა დაჭრილი ქამა სოკოს კონსერვი,

200 გ ნაღების მდნარი ყველი,

2 ს/კ დაჭრილი მწვანილი,

მარილი და პილპილი  გემოვნებით.

მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: რქაწითელი.