გარეცხეთ პრასი კარგად. ყურადღება მიაქციათ, რომ ფოთლებს შორის მიწა არ იყოს ჩარჩენილი. შემდეგ დაჭერით 1/2 სანტიმეტრის რგოლებად. პარალელურად, გახურეთ ტაფა, დადეთ ცხიმი და დააყარეთ პრასი, თუშეთ ჩარბილებამდე. დაახლოებით 4-5 წუთი.
შემდეგ დაამატეთ პიურეც და კარგად აურიეთ. თუ საჭიროა, დაამატეთ მარილი და შავი პილპილი.
აღსანიშნავია, რომ ეს კერძი გამოდგება როგორც ცალკე საჭმელად, ასევე გარნირად, განსაკუთრებით თევზთან. ასევე გემრიელია ბლინებში.
ინგრიდიენტები
პრასი - 1 ცალი;
ზეითუნის ზეთი ან კარაქი - 1 სადილის კოვზი;
პიურე - მზა პრასის რაოდენობის მიხედვით;
მარილი - 1/4 სადილის კოვზი.
მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: ტვიში.
perfectcook.org