პიცის ცომი

პიცის ცომი

ინგრედიენტები

7   გრამი მშრალი საფუარი

1   ჩ/კ შაქარი

1   ჭიქა თბილი წყალი

2 1/2  ჭიქა ფქვილი

2   ს/კ ზეითუნის ზეთი

1   ჩ/კ მარილი

მომზადებ

გააცხელეთ ღუმელი 230°C-ზე. საშუალო ზომის თასში ჩაასხით თბილი წყალი და გახსენით მასში საფუარი და შაქარი. დატოვეთ 10 წუთით.

შემდეგ ჩაუმატეთ ფქვილი, მარილი და ზეთი. ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და შემდეგ დაასვენეთ 5 წუთით.

გადაიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და გააბრტყელეთ. გადაიტანეთ გაბრტყელებული ცომი ცოტათი ცხიმიან პიცის საცხობ ლანგარზე, შეკმაზეთ სასურველი პიცის რეცეპტის მიხედვით და აცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში. მირთმევამდე აცალეთ პიცას ოდნავ შეგრილება, დაახლოებით 5 წუთით.