ქათმის ბურგერი

ქათმის ბურგერი

ინგრედიენტები

1   ცალი მწიფე ავოკადო

1   ს/კ ლიმონის წვენი

1   ს/კ კარაქი

1   ცალი დიდი ხახვი

4   ცალი ქათმის ნახევარი ფილე

მარილი და პილპილი გემოვნებით

4   ცალი ბურგერის პური

4   ს/კ მაიონეზი

4   ნაჭერი ყველი

მომზადება

პატარა თასში აურიეთ დაჭრილი ავოკადო და ლიმონის წვენი. დაფარეთ წყლით და გადადგით. წინასწარ გააცხელეთ გრილი და ცხაურს ზეთი მოუსვით.

საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე დიდ ტაფაზე გააცხელეთ კარაქი. ჩაყარეთ რგოლებად დაჭრილი ხახვი. თუშეთ შებრაწვამდე და კარამელიზებამდე.

კანგაცლილი და უძვლო ქათმის ფილეს ნახევრები მარილითა და პილპილით შეაზავეთ. მოათავსეთ გრილზე და წვით დაახლოებით 5 წუთით თითოეულ მხარეს. დაალაგეთ ბურგერის პურები გრილზე და დაბრაწეთ.

ბურგერის პურებზე მაიონეზი გადაუსვით, შემდეგ შეწვარი ფილე დაადეთ, მოალაგეთ კარამელიზებული ხახვის რგოლები, ყველი და ავოკადო.