ინგრედიენტები
24 ცალი ორეოს ორცხობილა
1/4 ჭიქა გამდნარი კარაქი
340 გრამი ნახევრადტკბილი შოკოლადი
1 1/2 ჭიქა სქელი ნაღები (გაყოფილი)
1/4 ჭიქა შაქრის პუდრა
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
340 გრამი ნახევრადტკბილი შოკოლადი
3/4 ჭიქა სქელი ნაღები
ზღვის მარილი
მომზადება
ქერქის მომზადება: სამზარეულოს კომბაინში დააბლენდერეთ ორეოს ორცხობილები, დაუმატეთ კარაქი და თქვიფეთ კარგად შერევამდე.
მიღებული ნაზავი 22 სმ ზომის ღვეზელის ლანგრის ძირზე და კიდეებზე დაპრესეთ. შედგით მაცივარში სულ მცირე 1 საათით.
შიგთავსის გასაკეთებლად: მიკროტალღურ ღუმელში გაადნეთ 340 გრ ნახევრადტკბილი შოკოლადის ნატეხები და ¾ ჭიქა ნაღები. გააჩერთ ღუმელში 1–2 წუთით. მოურიეთ ყოველ 30 წამში. გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ შეურიეთ შაქრის პუდრა და ვანილი.
დარჩენილი ¾ ჭიქა ნაღები თასში მოათავსეთ და მიქსერით ათქვიფეთ. შოკოლადის ნაზავი სამ ნაწილად გაყავით და ნაღებს შეათქვიფეთ. მიღებული შიგთავსი კოვზით გაგრილებულ ქერქში გადაიტანეთ და ზედაპირი მოასწორეთ. შედგით მაცივარში გამყარებამდე, დაახლოებით 6 საათით.
განაშის მომზადება: მირთმევამდე, მიკროტალღურ ღუმელის თასში მოათავსეთ შოკოლადის ნატეხები და ¾ ჭიქა ნაღები. გააჩერეთ 1–2 წუთით, ურიეთ ყოველ 30 წამში, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მოასხით ღვეზელს და გააგრილეთ. მოაყარეთ ზღვის მარილი.