ინგრედიენტები
450 გრამი მაკარონი
1 1/2 ჭიქა მაიონეზი
3 ს/კ არაჟანი
3 ს/კ ვაშლის ძმარი
1 ჩ/კ ყვითელი მდოგვი
2 ჩ/კ შაქარი
1 ჩ/კ მარილი
1/2 ჩ/კ შავი პილპილი
1 1/2 ჭიქა დაჭრილი ნიახური
1 ჭიქა დაჭრილი წითელი ბულგარული
1/4 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ოხრახუში
მომზადება
მოხარშეთ მაკარონი, გადაწურეთ და გასაგრილებლად ცივ წყალში გაავლეთ. შემდეგ ისევ კარგად გადაწურეთ.
საკმაზის გასაკეთებლად: დიდ თასში აურიეთ მაიონეზი, არაჟანი, ძმარი, ყვითელი მდოგვი, შაქარი, მარილი და შავი პილპილი.
მოხარშულ მაკარონს საკმაზი მოასხით, შემდეგ შეურიეთ წვრილად დაჭრილი ნიახური და ოხრახუში და დაჭრილი წითელი ბულგარული წიწაკა. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.
მირთმევამდე 1 საათით გააცივეთ.