ბურგერი

ბურგერი

ინგრედიენტები

500   გრამი შერეული ფარში

პომიდვრის სოუსი

150   გრამი ბეკონი

ყველის სოუსი

ყველის ფირფიტები

კიტრის მწნილი

პალაპენიო წიწაკა

სალათის ფოთოლი

პომიდორი

ბურგერის პური

გემოვნებით მარილი და წიწაკა

მომზადებ

შერეულ ფარშს დავუმატოდ მხოლოდ მარილი და შავი წიწაკა, ავიღოთ გუნდებად და რამდენჯერმე დავაგდოთ სამზარეულოს მაგიდაზე, რომ ხორცი უფრო შეიკრას და დარბილდეს.

შემდეგ გადავიტანოთ წინასწარ გაცხელებულ ტაფაზე ან გრილზე და შევწვათ ძალიან ცოტა ხნით თითო მხრიდან ბეკონთან ერთად, რადგან ბეკონის არომატი ძალიან უხედება კოტლეტს. კოტლეტს ბოლოს დაადეთ ყველის ფირფიტა რომ დადნეს.

აწყობა: ბურგერის პური (უმჯობესია იყოს თბილი) გავჭრათ შუაზე წავუსვათ პომიდვრის სოუსი, სალათის ფოთოლი, კოტლეტი, წიწაკა, ყველის სოუსი ("ბაზა ბეშამელი". ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ სულგუნი 1/4, შებოლილი სულგუნი 1/5 ან პარმეზანი და გაუდა), ბეკონი, კიტრის მწნილი, პომიდორი და პურის თავი.