გამომცხვარი ორაგული პარმეზანითა და მწვანილით

გამომცხვარი ორაგული პარმეზანითა და მწვანილით

ინგრედიენტები

1   ცალი ორაგულის ფილე (1 კგ.მდე)

1/4  ჭიქა ორცხობილას საფანელი

1/4  ჭიქა გახეხილი პარმეზანი

2   კბილი დაკეპილი ნიორი

1   ს/კ დაჭრილი ქონდარი

2   ს/კ გამდნარი კარაქი

მარილი და პილპილი

მომზადებ

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. საცხობ ლანგარზე დააფინეთ პერგამენტი. ორაგულის ფილე (1 კგ.მდე) საცხობ ლანგარზე მოათავსეთ.

პატარა თასში აურიეთ ორცხობილას საფანელი, პარმეზანი, ნიორი და მწვანილი. მოასხურეთ გამდნარი კარაქი და შეაზავეთ ½ ჩ/კ მარილითა და ¼ ჩ/კ პილპილით. საფანელი კარაქში ხელით კარგად აურიეთ.

მიღებული ნაზავი ორაგულს მოაყარეთ. აცხვეთ 10–12 წუთით ორაგულის შეწვამდე და თავზე ნაზავის გადაბრაწვამდე. მიირთვით თბილი.