მარწყვის ნაყინი

მარწყვის ნაყინი

ინგრედიენტები   

1   ქილა (380გ) ტკბილი შედედებული რძე

2 1/2ჭიქა (600მლ) ნაღები

1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი

1   ჭიქა მარწყვის ჯემი

200   გრამი ორცხობილა ლედის თითები

მომზადებ

დიდ თასში მიქსერის დახმარებით ნაღები მანამ თქვიფეთ, სანამ შედარებით მყარ წვეთებს არ გაიკეთებს.

დაამატეთ ტკბილი შედედებული რძე და ვანილის ექსტრაქტი და თქვიფეთ კიდევ ორიოდე წუთით.

მეორე თასში „ლედის თითები“ (დაახლ. 12 ცალი) მცირე ზომის ნაწილებად დატეხეთ.

დაამატეთ კრემის ფენა და ერთმანეთში აურიეთ.

დაამატეთ მარწყვის ჯემი და მსუბუქად მოურიეთ, რომ მისგან ხვეულები შექმნას.

გაამეორეთ ფენები რამდენჯერმე, სანამ კრემი არ გათავდება.

მიღებული მასა გადაიტანეთ ერთ დიდ ან 2 მომცრო დაფარულ შესანახ კონტეინერში და შედგით საყინულეში. გაყინეთ არაუმცირეს 4 საათით ან მთელი ღამის განმავლობაში.