შემწვარი კალმახი

შემწვარი კალმახი

ინგრედიენტები

4   ცალი კალმახის ფილე

მარილი და პილპილი გემოვნებით

6   ს/კ სიმინდის ფქვილი

1/4  ჭიქა ფქვილი

1   ს/კ დაჭრილი ოხრახუში

1/4  ჭიქა ზეითუნის ზეთი

1   ს/კ კარაქი

ლიმონის ნაჭრები მისართმევად

მომზადება

თევზის ფილე მარილითა და პილპილით შეაზავეთ. დაბალ თასში აურიეთ სიმინდის ფქვილი, ფქვილი, დაჭრილი ოხრახუში და 1 ჩ/კ მარილი. კალმახის ფილეები მიღებულ ნაზავში კარგად ამოავლეთ.

ტაფაზე 2 ს/კ ზეთი გააცხელეთ და მოათავსეთ 1 ან 2 ფილე (კანის მხარე ზემოთ). 1 წუთის შემდეგ დაუმატეთ 2 ჩ/კ კარაქი. თევზი დაახლოებით 1–2 წუთის შემდეგ გადმოაბრუნეთ. წვით კანის მხარეს 1–2 წუთით. დარჩენილი ფილეებიც ამგვარად შეწვით. მიირთვით თბილი – ლიმონის ნაჭრებთან ერთად.