მკვახე პომიდვრის მარინადი

მკვახე პომიდვრის მარინადი

ინგრედიენტები

ნიახური - 70 გ

მარილი

ყვითელი ყვავილი - 1 ს.კ

უცხო სუნელი - 1 ს.კ

ნიორი - 1 თავი+ 3-5 კბილი

ცხარე წიწაკა, მწვანე - გემოვნებით

ტკბილი წიწაკა, წითელი - 1-2 ცალი

ხახვი - 3 თავი

პამიდორი - 1.5 კგ

ოხრახუში - 70 გ

ქინძი - 70 გ

ძმარი - 120 მლ

ზეთი - 100 მლ

მომზადების წესები

პამიდორი დაჭერით, მოაყარეთ 1 ს.კ მარილი და დატოვეთ 2 საათი. შემდეგ გამოსული წვენი მთლიანად გადაუწურეთ.

ხახვი ალყა-ალყად დაჭერით, დაამატეთ ზეთი, სუნელები და დაბალ ცეცხლზე წამოადუღეთ. შეურიეთ დაჭრილ პამიდორს. შემდეგ წამოადუღეთ ძმარი, 1-2 წუთი გააგრილე და მოასხით ბოსტნეულის მასას. დაამატეთ დაჭრილი წიწაკა, ფირფიტებად დაჭრილი ნიორი და მწვანილები. გადაიტანეთ კონტეინერში, დააფარეთ თავზე და შეინახეთ მაცივარში 3-4 დღე. ამ პერიოდის განმავლობაში, ყოველ დღე გამოიღეთ, კარგად შეანჯღრიეთ და შეაბრუნეთ უკან.

განსაკუთრებით უხდება ხორცეულს და ლობიოს.