ქლიავის ღვეზელი

ქლიავის ღვეზელი

ინგრედიენტები

კვერცხი - 4 ცალი

შაქარი - 200 გრ

არაჟანი - 150 გრ

ზეთი - 150 მლ

გამაფხვიერებელი - 10 გრ

ფქვილი - 350 გრ

ვანილი

ქლიავი

მომზადების წესები

თასში მოვათავსოთ კვერცხის ცილა მწიკვ მარილთან ერთად, გავთქვიფოთ, დავუმატოთ შაქარი, კვერცხის გული, არაჟანი, ზეთი, ბოლოს - მშრალი ინგრედიენტები.

მიღებული მასა მოვათავსოთ 24 სმ დიამეტრის საცხობ ფორმაზე, ქლიავი დავჭრათ და თავზე მოვაწყოთ.

ვაცხობთ 180°ზე 45 წთ, მზას მოაყარეთ შაქრის პუდრა, მართლაც უგემრიელესია!