წითელი ხიზილალის გაკეთება სახლშიც შეგიძლიათ – მარტივი და იაფი რეცეპტი

წითელი ხიზილალის გაკეთება სახლშიც შეგიძლიათ – მარტივი და იაფი რეცეპტი

ინგრედიენტები

ჟელატინი - 3 სკ

მცენარეული ზეთი - 1 ჭიქა

შაქარი

მომზადების წესები

პატარა, გამჭვირვალე ჭიქაში ჩაასხით ზეთი და შედგით საყინულეში, დაელოდეთ 30 წთ.

წვენს დაასხით 3 ს/კ ჟელატინი, შედგით მიკროტალღურ ღუმელში. გაცხელების შემდეგ, ნელ–ნელა დაამატეთ შაქარი და მოურიეთ კოვზით. შაქარი ბოლომდე უნდა გაიხსნას ჟელატინში.

გამზადებული მასა დააყოვნეთ დაახლოებით 20 წთ და შემდეგ სითხე შპრიცით ამოიღეთ.

წვეთებად დაასხით მაცივრიდან გამოღებულ ზეთს და ისინი იქცევიან ხიზილალის პატარა ბურთულებად.