საუკეთესო ფუნჩულები შოკოლადის კრემით - ძველებური და გამოცდილი რეცეპტი

საუკეთესო ფუნჩულები შოკოლადის კრემით - ძველებური და გამოცდილი რეცეპტი

ინგრედიენტები

ფქვილი - 450 გ

საფუარი - 11 გ

რძე - 250 მლ

შაქარი - 40 გ

კვერცხი - 1 ც

მარილი – 0,5 ჩაის კოვზი

ვანილი

დარბილებული კარაქი - 50 გ

კრემი

ნაღები 33% - 250 გ

შოკოლადი - 250 გ

მომზადების წესები

თბილ რძეში გახსენით საფუარი და 1 სკ შაქარი, დაუმატეთ ნახევარი ფქვილიც და კარგად ამოურიეთ. თავზე დააფარეთ ჩაის ტილო ან სამზარეულოს ცელოფანი და დააყოვნეთ თბილ ადგილას.

სანამ ცომი კარგად ამოვა, დანარჩენი შაქარი, მარილი, ვანილი და კვერცხი გათქვიფეთ. 20-30 წუთის შემდეგ ამოსული ცომი შეურიეთ ათქვეფილ კვერცხს და მოზილეთ ცომი. ეტაპობრივად დაუმატეთ დარჩენილი ფქვილის ნახევარი. ბოლოს დაუმატეთ დარბილებული კარაქი. კონსისტენციის მიხედვით დაუმატეთ დარჩენილი ფქვილიც. დატოვეთ ცომი თბილ ადგილას 1 საათით.

შოკოლადის შიგთავსი: შოკოლადს დაასხით ცხელი ნაღები და ხელის ბლენდერით დააბლენდერეთ.

ცომი გააბრტყელეთ და ამოჭერით წრეები (7-8 დიამეტრის, მაგალითად). შეწვით ფუნჩულები ცხელ ზეთში ორივე მხრიდან.

გაგრილებულ ფუნჩულებში საკონდიტრო ცელოფანით შეიყვანეთ კრემი (ან შუაზე გაჭერით და ისე მოათავსეთ).