ქათამი ბოსტნეულით - მარტივი, გემრიელი, განსხვავებული გემო

ქათამი ბოსტნეულით - მარტივი, გემრიელი, განსხვავებული გემო

ინგრედიენტები

ქათმის ფილე - 500 გ

ბულგარული წიწაკა - 1 ცალი (მოზრდილი)

ხახვი - 2 თავი

თაფლი - 45 გ

ფქვილი - 10 გ

სოიოს სოუსი - 100 მლ

ნიორი - 3 კბილი

კურკუმა - 5 გ

შავი პილპილი - 0.5 ჩ/კ

დაფქული ჯანჯაფილი (კოჭა) - 0.5 ჩ/კ

მწარე წიწაკა - 0.5 ჩ/კ

მარილი - გემოვნებით

მომზადების წესები

აიღეთ ღრმა ტაფა, სადაც კუბებად დაჭრილ ფილეს მოთუშავთ. როცა თეთრ შეფერილობას მიიღებს, ტაფიდან გადმოიღეთ და ამავე ღრმა ტაფაზე გრძლად დაჭრილი ხახვი და ბულგარული მოთუშეთ.

სოუსი:

თაფლს დაუმატეთ სოიოს სოუსი, ფქვილი, ძალიან წვრილად დაჭრილი ნიორი და სანელებლები - აურიეთ ძალიან კარგად.

ამასობაში, ბოსტნეულს, რომელიც ტაფაზე ითუშება, დაუმატეთ ფილე, მარილი  და სოუსი. ეს მასა გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ ხორცი კარგად არ მოიხარშება.