შემწვარი ნეკნები ბროწეულის წვენით

შემწვარი ნეკნები ბროწეულის წვენით

ინგრედიენტები

ღორის ნეკნები - 1 კგ

ბროწეულის წვენი - 100-150 მლ

ნიორი - 2 კბილი

მარილი

წითელი წიწაკა, დაფქული

მომზადების წესები

ნეკნებს დაასხით ბროწეულის წვენი, დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და დაამარინადეთ 2-3 საათი. შემდეგ წაუსვით მარილი და წიწაკა, შეწვით ღუმელში 180-200 გრადუსზე 45-60 წუთის განმავლობაში. წვის პროცესში რადენჯერმე გადააბრუნეთ.

გარნირად მოუმზადეთ კარტოფილი, ბრინჯი ან ბოსტნეული.