მთვრალი მსხლები

მთვრალი მსხლები

ინგრედიენტები

შაქარი - 1.5 ჭიქა

ფორთოხალი - 1

წყალი - 400მლ

წითელი ღვინო - 1 ბოთლი

მსხალი - 6

დარიჩინი - 1 ჯოხი

მიხაკი - 5-6 ბუტკო

მომზადების წესები

ფორთოხალი ოთხად გაჭერით, ჩადეთ ქვაბში, დაასხით ღვინო, 2 ჭიქა წყალი, დაამატეთ შაქარი და სანელებლები. დადგით ცეცხლზე და წამოადუღეთ.

მსხლები გათალეთ. შეგიძლიათ შუაზე გაჭრათ და გული ამოაცალოთ ან მთლიანი დატოვოთ.  ჩაუშვით სიროპში და ხარშეთ 15-20 წუთი.

შემდეგ გააგრილეთ, გადაიტანეთ თეფშზე, გააფორმეთ და მიიტანეთ სუფრასთან. გასაფორმებლად გამოიყენეთ შოკოლადი, ნუშის ფირფიტები, ნაღებისა და მასკარპონეს კრემი ან რაც გსურთ.