მსხლის დესერტი

მსხლის დესერტი "პომპადური"

ინგრედიენტები

პორტვეინი - 0,5 ლ

მსხალი - 4 ცალი

ნაღები - 150 მლ

თხილი - 30 გ

შაქარი - 100 გ

სასურველი სიროფი - 0,5 ლ

შავი შოკოლადი - 250 გ

ლიმონის წვენი - 3 ს/კ

მომზადების წესები

გაფცქვენით მსხლები, ამოაჭერით გულები, მოათავსეთ პატარა ქვაბში.

ლიმონის წვენს დაუმატეთ სიროფი, შაქარი და პორტვეინი, დაასხით მიღებული მასა მსხალს. დადგით ცეცხლზე და ხარშეთ ადუღებიდან 5-7 წუთი.

გაადნეთ შოკოლადი წყლის აბაზანაზე. ურიეთ შეუჩერებლად და დაუმატეთ 33 %-იანი ნაღები და დაჭრილი თხილი.

ამოიღეთ მსხლები სიროფიდან. გააციეთ და ამოავსეთ გულები შოკოლადის მასით.

გემრიელად მიირთვით!