შოკოლადის ლავა არაქისის კარაქით

შოკოლადის ლავა არაქისის კარაქით

ინგრედიენტები


შოკოლადის ფილა - 1 ცალი


კარაქი - 8 ს/კ + ფორმებზე წასასმელად


კვერცხი - 3 ცალი


შაქარი - 1/3 ჭიქა


ვანილი - 1 ჩ/კ


კაკაოს ფხვნილი - 1 ს/კ


არაქისის კარაქი


ვანილის ნაყინი - სერვირებისთვის


მომზადების წესები


შოკოლადი და კარაქი გაადნეთ მიკროტალღურ ღუმელში ერთად (ან წყლის აბაზანაზე).


ჯამში ათავიფეთ 3 კვერცხი და 1/3 ჭიქა შაქარი. დაუმატეთ ვანილი და გამდნარი შოკოლადის მასა. კარგად აურიეთ.


ფორმებს წაუსვით კარაქი, მოაყარეთ კაკაო და ჩაასხით ფორმის 1/4-ზე შოკოლადის მასა, დაადეთ კოვზით არაქისის კარაქი და კვლავ დაასხით შოკოლადის. მასა. მოათავსეთ 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 10-12 წუთის განმავლობაში.


სუფრასთან მიიტანეთ ცხელ-ცხელი ვანილის ნაყინთან ერთად.