შოკოლადის ლავა არაქისის კარაქით

შოკოლადის ლავა არაქისის კარაქით

ინგრედიენტები

შოკოლადის ფილა - 1 ცალი

კარაქი - 8 ს/კ + ფორმებზე წასასმელად

კვერცხი - 3 ცალი

შაქარი - 1/3 ჭიქა

ვანილი - 1 ჩ/კ

კაკაოს ფხვნილი - 1 ს/კ

არაქისის კარაქი

ვანილის ნაყინი - სერვირებისთვის

მომზადების წესები

შოკოლადი და კარაქი გაადნეთ მიკროტალღურ ღუმელში ერთად (ან წყლის აბაზანაზე).

ჯამში ათავიფეთ 3 კვერცხი და 1/3 ჭიქა შაქარი. დაუმატეთ ვანილი და გამდნარი შოკოლადის მასა. კარგად აურიეთ.

ფორმებს წაუსვით კარაქი, მოაყარეთ კაკაო და ჩაასხით ფორმის 1/4-ზე შოკოლადის მასა, დაადეთ კოვზით არაქისის კარაქი და კვლავ დაასხით შოკოლადის. მასა. მოათავსეთ 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 10-12 წუთის განმავლობაში.

სუფრასთან მიიტანეთ ცხელ-ცხელი ვანილის ნაყინთან ერთად.