მაყვლის ღვეზელი

მაყვლის ღვეზელი

ინგრედიენტები

ფქვილი - 2-2.5 ჭ

მარგარინი - 130

შაქარი - 2/3 ჭ

კვერცხის გული - 2

სოდა - 1/2 ჩ.კ, ძმრით

ვანილი

მაყვლის ჯემი - 1 ქილა

მომზადების წესები

შაქარი და მარგარინი გავთქვიფოთ, დავუმატოთ კვერცხის გულები, მარილი, ვანილი, სოდა ძმრით, ფქვილი და მოვამზადოთ ცომი, რომელიც ხელს არ ეკრობა. საჭიროების შემთხვევაში ცოტა ფქვილი დავუმატოთ.

ცომის 3/4 ჩავდოთ ფორმაში, ზედ გადავანაწილოთ ჯემი, ზემოდან კი გავაფორმოთ დარჩენილი ცომით. ღვეზელი შევდგათ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერს.