მსუბუქი სუპი თევზით

მსუბუქი სუპი თევზით

ინგრედიენტები


ხახვი - 1 თავი


სტაფილო - 1


კარტოფილი - 1-2


თეთრი თევზი - 200 გ


ორაგული - 200 გ


მარილი და პილპილი


მწვანილი


დაფნის ფოთოლი - 1


მომზადების წესები


თევზის ნაჭრები კარგად გავრეცხოთ, გავაცალოთ ფხები და კანი. კარტოფილი დავჭრათ კუბებად, სტაფილო ჩხირებად.


2 ლიტრი მდუღარე წყალში ჩავდოთ გაფცქვნილი ხახვი და სტაფილო, ვხარშოთ 5 წუთი. შემდეგ ჩავამატოთ კარტოფილი და კიდევ რამდენიმე წუთი ვხარშოთ. ამის შემდეგ ფრთხილად ჩავდოთ თევზის ნაჭრები და ცოტა მარილი დავამატოთ. წამოდუღების შემდეგ თუ ქაფს წამოიღებს, მოვაცალოთ. დავამატოთ დაფნა.


ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე . ბოლოს დავამატოთ პილპილი და დაჭრილი მწვანილი, ოხრახუში ან კამა.


ბულიონის მოსამზადებლად შეგვიძლია თევზის ნარჩენები - თავი, კუდი, ფარფლები გამოვიყენოთ.