უგემრიელესი ,,ატრია

უგემრიელესი ,,ატრია" - აზიელების საფირმო კერძი

ინგრედიენტები

ქათმის ფილე - 500 გ

მაკარონი - 300 გ

მწვანე ხახვი - 6 ცალი

ჩვილი სიმინდი - 3 ც

სტაფილო - 150 გ

ქინძი - ნახევარი კონა

ხმელი ქინძი, დაფქული - 2 ჩ/კ

ძირა - 2 ჩ/კ

კურკუმა - 1/2 ჩ/კ

ზესუმზირის ზეთი ან ერბო - 2 ს/კ

სატე სოუსი - 200 გ

მომზადების წესები

დაადგით ქვაბი და მოხარშეთ მაკარონი ინსტრუქციის მიხედვით; დაჭერით ქათმის ფილე პატარა კუბებად, ზომით 2*2 სმ.

მოაყარეთ დაფქვილი ქინძი, ძირა და კურკუმა, აურიეთ კარგად; დაჭერით ბოსტნეული 2-3 სმ სიგრძის, თხელ, დიაგონალურ ნაჭრებად; გაახურეთ ტაფა, დაასხით ცხიმი და მობრაწეთ ხორცი, როცა მზადიქნება -  ქაფქირით გადმოიღეთ ტაფიდან, რომ ცხიმი არ აყვეს; ამავე ტაფაში ჩაუშვით ჯერ სტაფილო და სიმინდი, მალევე ჩაამატეთ მწვანე ხახვიც, 2 წუთში ბოსტნეული მზად იქნება.

მზა ბოსტნეულს დააყარეთ ხორცი, მოურიეთ და მოასხით სატე სოუსი, შეამატეთ 50-70 მლ.ლ წყალი, რომ კარგად, კრემისებურად მოედოს მთელ მასას (სოუსის სახლში მომზადებისას წყლის დამატება საჭირო არ არის); როცა სითხე ბუშტებს გაიჩენს - ჩაამატეთ მაკარონიც, კარგად მოურიეთ, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და ქინძი.

სუფრასთან მიიტანეთ ოდნავ შეგრილებული.