როგორ უნდა მოვამზადოთ თევზი ქინძმარში?

როგორ უნდა მოვამზადოთ თევზი ქინძმარში?

ინგრედიენტები

ლოქო (ან ლოქოს ფილე) - 500 გ

ხახვი - 1 ცალი

ლიმონი - ნახევარი

დაფნა - 4-5 ფოთოლი

ქინძი - 200 გ

ძმარი - 300-400 გრ

მარცვალი პილპილი - 10-12 ცალი

წითელი დაფქული წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

მომზადების წესები

მარინადი, რაშიც ლოქოს ხორცი უნდა მოვხარშოთ:

მოზრდილ ქვაბში ვასხამთ 1 ლ წყალს, ვყრით პილპილს,დაფნის ფოთლებს, ოთხად დაჭრილს ხახვს და ასევე ოთხად დაჭრილ ნახევარ ლიმონს,ძმარს, 3 ს/კ მარილს,რამდენიმე ღერ ქინძს და ვადუღებთ.

წამოდუღებიდან კიდევ 5 წუთი ვხარშავთ მარინადს,შემდეგ მასში ვყრით კარგად გასუფთავებულ და კუბებად დაჭრილ ლოქოს ხორცს და ვხარშავთ.

მოხარშვას, დაახლოებთ, 7-8 წუთი დასჭირდება.

სანამ ლოქო მოიხარშება, დავაბლენდეროთ ქინძი, 2 ჭიქა წყალი და გემოვნებით ძმარი,მარილი და ცოტა დაფქული წიწაკა.

მოხარშული ლოქოს ხორცი ამოგვაქვს მარინადიდან,ვათავსებთ ღრმა ჯამში და ზემოდან ვასხამთ დაბლენდერებულ მასას.