ქამა სოკო ტკბილი წიწაკით

ქამა სოკო ტკბილი წიწაკით

ინგრედიენტები

ქამა სოკო - 500 გ

დიდი ხახვი - 1 თავი

წითელი ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი

ნიორი 2-3 კბილი

ქინძი და კამა - გემოვნებით

ძმარი - 1 ს/კ

მარილი და პილპილი

ზეთი

მომზადების წესები

დაკონსერვებული (ან ცოცხალი) ქამა სოკო დავყაროთ ცხელ, ზეთდასხმულ ტაფაზე და 5-10 წთ მოვბრაწოთ.

დავასხათ ცოტა წყალი და გავაგრძელოთ ხარშვა.

დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, ხახვი, დავახეხოთ ნიორი და დავაჭრათ მწვანილები.

შევაზავოთ მარილით და პილპილით. ეცადეთ წყალი ბოლომდე არ დაშრეს, ბოლოს ჩავუმატოთ ძმარი.