ინგრედიენტები
მარილი
ნიორი - 3 კბილი
მწარე წიწაკა, მწვანე - 1
მწვანე ხახვი - 4-5 ღერი
ქინძი - 3 კონა
შაქარი - 1 ჩ.კ
მომზადების წესები
ნიორი გავფცქვნათ, მწვანილი მსცვილად დავჭრათ, წიწაკას მოვაცილოთ ყუნწი და თესლი, დავჭრათ. ყველაფერი გადავიტანოთ ბლენდერში/კომბაინში და დავაქუცმაცოთ.
გადმოვიტანოთ შესაბამის ჭურჭელში, დავამატოთ მარილი და შაქარი, ავურიოთ და მზადაა. მაცივარში ინახება 3-4 დღე. შეგვიძლია მივირთვათ თევზეულთან, ხორცეულთან, ჩავამატოთ წვნიანში.