კონიაკის ალზე მომზადებული გამბა

კონიაკის ალზე მომზადებული გამბა

მომზადების დრო: 15 წუთი

ულუფა: 4

ინგრედიენტები

გამბა (დიდი ზომის კრევეტი) - 1 კგ

კონიაკი - 1/2 ჭ

არაჟანი - 150 მლ

წვრილი ხახვი შალოტი - 1-2 თავი

მომზადების წესები

3 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ გამბები ცხელ კარაქში და დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი.

მოშუშეთ იგი კონიაკის ალზე, დაუმატეთ არაჟანი და დატოვეთ ნელ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში, ისე რომ სითხის მასა შემცირდეს.

კერძი მირთმეულ უნდა იქნეს მაშინვე მოხარშულ ბრინჯთან ან მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.