უგემრიელესი ძეხვები ღვინით

უგემრიელესი ძეხვები ღვინით

ინგრედიენტები


ძეხვი ან კუპატი - 800 გ


სოკო - 300 გ


წითელი ხახვი - 2 თავი


წითელი ღვინო - 200 გ


შაქარი - 1 ჩ.კ


ძმარი ბალზამიკი - 2 ს.კ


ბულიონი ან წყალი - 200 მლ


მარილი და პილპილი


ოხრახუში


ქონდარი - გემოვნებით


მომზადების წესები


ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და დაბრაწეთ ძეხვები/კუპატები.


გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე, ხახვი დაჭერით ნახევრ-რგოლებად და მოშუშეთ იმავე ტაფაში, სადაც ძეხვი შეწვით. დაამატეთ შაქარი, ძმარი ბალზამიკო, ქონდარი. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი სოკო და კიდევ რამდენიმე წუთი შუშეთ. დაასხით ღვინო და წამოადუღეთ 5 წუთი, შემდეგ დაამატეთ შემწვარი ძეხვები, ბულიონი, მარილი, პილპილი და შედგით ღუმელში 15-20 წუთი.


მზა კერძს მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში და კარტოფილის პიურესთან ერთად მიირთვით.