როგორ უნდა მოვამზადოთ თევზი ქინძმარში?

როგორ უნდა მოვამზადოთ თევზი ქინძმარში?

ინგრედიენტები


ლოქო (ან ლოქოს ფილე) - 500 გ


ხახვი - 1 ცალი


ლიმონი - ნახევარი


დაფნა - 4-5 ფოთოლი


ქინძი - 200 გ


ძმარი - 300-400 გრ


მარცვალი პილპილი - 10-12 ცალი


წითელი დაფქული წიწაკა და მარილი გემოვნებით.


მომზადების წესები


მარინადი, რაშიც ლოქოს ხორცი უნდა მოვხარშოთ:


მოზრდილ ქვაბში ვასხამთ 1 ლ წყალს, ვყრით პილპილს,დაფნის ფოთლებს, ოთხად დაჭრილს ხახვს და ასევე ოთხად დაჭრილ ნახევარ ლიმონს,ძმარს, 3 ს/კ მარილს,რამდენიმე ღერ ქინძს და ვადუღებთ.


წამოდუღებიდან კიდევ 5 წუთი ვხარშავთ მარინადს,შემდეგ მასში ვყრით კარგად გასუფთავებულ და კუბებად დაჭრილ ლოქოს ხორცს და ვხარშავთ.


მოხარშვას, დაახლოებთ, 7-8 წუთი დასჭირდება.


სანამ ლოქო მოიხარშება, დავაბლენდეროთ ქინძი, 2 ჭიქა წყალი და გემოვნებით ძმარი,მარილი და ცოტა დაფქული წიწაკა.


მოხარშული ლოქოს ხორცი ამოგვაქვს მარინადიდან,ვათავსებთ ღრმა ჯამში და ზემოდან ვასხამთ დაბლენდერებულ მასას.


კერძი მზადაა!