ქათმის ღვიძლის პაშტეტი

ქათმის ღვიძლის პაშტეტი

ინგრედიენტები

ქათმის ღვიძლი - 500 გ

კარაქი - 50 გ+ ზემოდან მოსასხმელად

ქონდარი - 2-4 ტოტი

თეთრი ღვინო - 100 მლ

მარილი და პილპილი

ხახვი - 2 თავი

ნაღები - 100 გ

მუსკატის კაკალი (ჯავზი) - მწიკვი

მომზადების წესები

ტაფაზე გაადნეთ კარაქი და ჩაამატეთ ქონდრის (ან ბეგქონდარას) ტოტები, რომ არომატი გაუშვას. დაჭერით ხახვი რგოლებად, მოშუშეთ კარაქში. დაამატეთ გარეცხილ-გასუფთავებული ღვიძლი და შეწვით 8-10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ ღვინო, მწიკვი მუსკატის კაკალი, მარილი და პილპილი. შუშეთ 5 წუთი. შემდეგ დაამატეთ ნაღები. როგორც კი წამოდუღდება, გადმოიღეთ ცეცხლიდან.

გადაიტანეთ ბლენდერში და ერთიან მასად აქციეთ.

გადაიტანეთ პაშტეტი ჭურჭელში, მოასხით გამდნარი კარაქი და შეინახეთ მაცივარში. გაცივების შემდეგ პაშტეტი მზადაა.