თონის პური

თონის პური

ინგრედიენტები


ფქვილი - 2 კგ


თბილი წყალი - 700 მლ


საფუარი - 20 გ


მარილი - 30-40 გ


მომზადების წესები


დიდ თასში ჩაყარეთ 2 კგ ფქვილი. ფქვილში ხელიტ გააკეთეთ ღრმული და შიგ ჩაასხით 1 ლ თბილი წყალი.დაუამტეთ საფუარი და მარილი. ნაპირებიდან ფქვილი ნელ-ნელა შეურეთ წყალს და მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი.


ცომს თავზე გადააფარეთ ჯერ ცელოფანი, შემდეგ-თბილი ნაჭერი და ასაფუებლად დადგით თბილ ადგილას. სანამ ცომი აფუვდება, თონეში ჩაყარეთ შეშა, წალამი ან ფიჩხი. მოუკიდეთ ცეცხლი და გაახურეთ თონე.


ამოფუებული ცომი ჩაზილეთ ფქვილიანი ხელებით და დადგით კიდევ 10-15 წთ. გამოცხობის წინ ამოიღეთ სასურველი ზომის გუნდები(300-500), გააბრტეყელთ თითოეული გუნდა, მიეცით მოგრძო ფორმა და ჩააკარით გახურებულ თონეში. პური რომ შეწითლდება,ამოიღეთ თონიდან სპეციალური შამფურით.