ღვიძლი, მოთუშული სტაფილოთი და პრასით

ღვიძლი, მოთუშული სტაფილოთი და პრასით

მოხარშეთ ღვიძლი. ხარშვისას წყალში ჩაუშვით წიწაკა, მარილი, დაფნის ფოთოლი, ხახვი, სულ ბოლოს მშრალი ღვინო. როცა მოიხარშება გადმოდგით. გადაღვარეთ წყალი და თუ ქაფის ნარჩენები ულამაზოდ ემჩნევა - გადააავლეთ ცივი წყალი, გაშალეთ გასაშრობად სამზარეულოს სამუშაო დაფაზე და მოაყარეთ მარილი.

სტაფილო გათალეთ და დაჭერით ღერებად, მოთუშეთ კარაქში (მიკროტალღურში 1-1.5 წუთი) და მოაყარეთ ქონდარი. დაჭერით პრასის თეთრი ნაწილი ალყა-ალყად; ბულგარული წიწაკა, ხახვი ასევე წვრილად. სალათის ფოთლებს, მწვანილს, პრასის მწვანე ფოთლებს მოასხით ღვინის ძმარი (მარილი, წიწაკა გემოვნებით).

თუ ცხარეს მოყვარული ხართ - ზეთი შედგით დაბალ ცეცხლზე და ჩაუშვით წინასწარ დანაყილი ნიორი ან ჯინჯერი (ჯანჯაფილი) მწარე წიწაკა, მარილი და აცალეთ 1-1.5 წუთი. გადმოდგით ცეცხილიდან. შეგიძლიათ ცალკე მიიტანოთ სუფრაზე ან იქვე თეფშზე მოასხათ ღვიძლს.

ინგრედიენტები:

საქონლის ან ფრინველის ღვიძლი - 500 გრ,

სტაფილო - 300 გრ, ან 3-4 საშუალო ზომის,

პრასი - 2 ცალი,

ხახვი - 1 თავი,

სალათის ფოთლები - სურვილისამებრ,

მარილი,

წიწაკა,

ქონდარი,

ღვინის ძმარი,

თეთრი მშრალი ღვინო - 70 მლ.ლ,

კარაქი - 50 გრ.

მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: ხვანჭკარა.

perfectcook.org