თევზის ფილე სანელებლებით

თევზის ფილე სანელებლებით

ინგრედიენტები:

კალმახი ან ფარგას ფილე – 600 გ

კვერცხი – 1 ც.

პომიდორი – 3-4 ცალი.

ხახვი – 2 ს.კ.

სანელებლები – 1 ჩ.კ.

სოიოს სოუსი – 2 ს.კ.

კარაქი – 2 ს.კ.

საფანელი – 2 ს.კ.

ფქვილი – 3 ს.კ.

მარილი – გემოვნებით

მცენარეული ზეთი – ფრიტურისთვის

ზარის წიწაკა წითელი – გაფორმებისთვის

მომზადებ

აურიეთ ფქვილი მარილს და სანელებლებს.

თევზის ფილე ჯერ ავთქვიფოთ ფქვილის ნაზავში, შემდეგ ოდნავ ნაცემი კვერცხით და პურით.

თევზის ფილე შეწვით ზეთში წინასწარ გახურებულ 160–180 ° C ტემპერატურაზე 3-4 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

ცალკე, შეწვით დაჭრილი პომიდორი და მწვანე ხახვი 1-2 წუთის განმავლობაში კარაქში, დაასხით სოიოს სოუსში და შეწვით კიდევ 1 წუთი.