გოგრის არომატული კრემ-სუპი

გოგრის არომატული კრემ-სუპი

ინგრედიენტები

გოგრა - 500-600 გ

გოგრის რბილობი - 1,5 ჭიქა

ხახვი - 1 თავი

რბილი ყველი - 100 გ

ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი - 1 ჭიქა

გოგრის თესლი, მოხალული - 1 ს/კ

ზეითუნის ზეთი - 1 ს/კ

არაჟანი ან ნაღები - 50 მლ

სასურველი მწვანილი

მარილი და პილპილი

მუსკატის კაკალი (ჯავზი)

მომზადების წესები

გოგრას მოვაჭრათ ზედა ნახევარი, ფრთხილად ამოვაცალოთ თესლი და 80-100 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შევდოთ.

ხახვი წვრილად დავჭრათ და მოვშუშოთ ზეთში, დავუმატოთ დაჭრილი გოგრის რბილობი და 2-3 წუთი ვშუშოთ. დავასხათ იმდენი წყალი, რომ დაფაროს და მოვხარშოთ. შევურიოთ ყველი და სანელებლები. მასა ბლენდერში ავთქვიფოთ და გამომცხვარ გოგრაში ჩავასხათ. წვნიანს უნდა ჰქონდეს კრემისებური კონსისტენცია. ზემოდან მოვასხათ ნაღები.