უფაფუკესი არაჟნის ღვეზელი თხელი პურის ფენებით

უფაფუკესი არაჟნის ღვეზელი თხელი პურის ფენებით

კიირმა – გაგაუზური ნაციონალური კერძი, რომელიც საკმაოდ მარტვად მზადდება და ძალიან გემრიელია. ეს არის თხელი ცომის ნამცხვარი, ფენებს შორის ხაჭოთი და ბევრი არაჟნით. ამის გამო მას „არაჟნის ნამცხვარსაც“ უწოდებენ.

ინგრედიენტები

თხელი ლავაში - 300 გ

ხაჭო - 500 გ

კვერცხი - 3 ცალი

მწვანე ხახვი - 200 გ

კამა - 1 კონა

არაჟანი - 500 მლ

რძე - 300 მლ

მარილი

მომზადების წესები

წვრილად დაჭერით კამა და მწვანე ხახვი.

ერთმანეთს შეურიეთ კვერცხი, ხაჭო, მწვანილები. შემდეგ – რძე, არაჟანი და მარილი გემოვნებით.

პურის ფენა დააფინეთ მაგიდაზე და გადაუსვით მომზადებული შიგთავსი მხოლოდ 1/3 ნაწილზე.

გამოსაცხობ ფორმას ცხიმი წაუსვით და დაალაგეთ პურის შიგთავსიანი ფენები. შიგთავსი თავზეც მოასხით.

გამოაცხვეთ 210 გრადუსზე, დაახლოებით, 30–40 წუთის განმავლობაში, სანამ კარგად არ დაიბრაწება. ბოლოს გააგრილეთ, გადმოიღეთ ფორმიდან და დაჭერით.