გაწურული მაწვნის დესერტი თაფლითა და ხილით

გაწურული მაწვნის დესერტი თაფლითა და ხილით

ინგრედიენტები

მაწონი - 700-800 გ

თაფლი - 2 ს/კ + ზემოდან მოსახმელად

ვანილის შაქარი - 2 ს/კ

ვანილის ჩხირი

სეზონური ხილი

მომზადების წესები

მაწონში აურიეთ თაფლი, ვანილის შაქარი და ვანილის ჩხირის თესლი. ჯამში ჩააფინეთ თხელი ვაფლის პირსახოცი, ან  5-6 ფენად დაკეცილი მარლა, ჩაასხით მაწვნის მასა, მოუკარით თავიმ რომ მიიღოთ ტომარა.

დაკიდეთ ჯამზე მაწვნიანი ტომარა 2-8 საათის განმავლობაში ისე, რომ დაიწუროს ზედმეტი სითხე. რაც უფრო დიდხანს დაკიდებთ, მით სქელ მასას მიიღებთ.

შემდეგ გადაიტენეთ მაწვნის მასა ფიალებში, მოასხით კიდევ თაფლი, გააფორმეთ სასურველი ხილით.