გრილზე შემწვარი ჩრდილოეთის ორაგული ბერძნული იოგურტის სოუსით

გრილზე შემწვარი ჩრდილოეთის ორაგული ბერძნული იოგურტის სოუსით

ეს გახლავთ გრილზე მომზადებული თევზის საბაზისო რეცეპტი. შესაკმაზად გირჩევთ მოამზადოთ ნატურალური იოგურტის მსუბუქი სოუსი კამით, რომელიც ძალიან უხდება თევზს.

ინგრედიენტები

ჩრდილოეთის ორაგული - 1 კგ

ლიმონი - 1/2 ცალი

ბერძნული იოგურტი - 250 მლ

კამა - 1 კონა

ზეითუნის ზეთი - 2-3 ს/კ

მარილი და პილპილი

მომზადების წესები

დაჭერით წმინდად კამა.

ორაგულის ფილე მოათვსეთ ჯამში კანით ქვემოთ, მოასხით ზეითუნის ზეთი და მოაყარეთ კამა (დაახლოებით ¾), მოაყარეთ მარილი და პილპილი, გადააფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფანი და მოათავსეთ მაცივარში 2 საათით.

ბერძნულ იოგურტს შეურიეთ ნახევარი ლიმონის წვენი. დაუმატეთ დარჩენილი კამა, მარილი და პილპილი. აურიეთ და ისიც მოათავსეთ მაცივარში.

წაუსვით გრილს ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი და დადეთ თევზეი რბილობით ზემოთ. შეწვით 12-15 წუთი ისე, რომ არ გადააბრუნოთ.

სუფრასთნ მიიტანეთ იოგურტის სოუსთან ერთად.