დაბრაწული ქათმის ხორცი კომშის გარნირით - კერძი,რომელიც არავის დატოვებს გულგრილს

დაბრაწული ქათმის ხორცი კომშის გარნირით - კერძი,რომელიც არავის დატოვებს გულგრილს

ინგრედიენტები

კომში - 1 კგ ( დაახლოებით 4 ცალი)

მცენარეული ზეთი - 6 ს/კ

ზაფრანა - 1 ჩ/კ

„ბიუ-ბიუს“ ნედლი ქათამი - 1,5 კგ

საშუალო ზომის ხახვი - 1 ცალი

ტომატის პასტა - 2 ს/კ

შავი ქლიავის ჩირი - 10 ცალი

მარილი და პილპილი - გემოვნებით

მომზადების წესები

დაჭერით კომში კანიანად. ეცადეთ, ნაჭრები გამოვიდეს საშუალო სისქის.

საშუალო ცელცხლზე შეწვით დაჭრილი კომში მცენარეული ზეთით - დაგჭირდებათ სულ 5 წუთი. დაუმატეთ ზაფრანა და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ,შემდეგ კი გადმოდგით ცეცხლიდან.

ღრმა ტაფაზე შეწვით ქათმის საშუალო ზომის ნაჭრები ,  5 წუთში დაუმატეთ ხახვი. როცა ქათმის ხორცი წვენის გამოყოფას დაიწყებს,დაუმატეთ წყალში გარეული ტომატპასტა. გააჩერეთ კიდევ 10-15 წუთი.

ამის შემდეგ დაუმატეთ კომში და ქლიავის ჩირი, ასევე,მარილი და პილპილი.  დაახურეთ თავზე და გააჩერეთ 30 წუთი , დაბალ ცეცხლზე.