ჩეჩნური ხაჭაპური

ჩეჩნური ხაჭაპური "ჩეპალგაში" - რეცეპტი,რომელიც ცოტამ თუ იცის

ინგრედიენტები

იოგურტი ან კეფირი - 500 მლ

მარილი - 1/2 ჩ/კ

პურის ფქვილი - 500-600 გრ

მწვანე ხახვი - 1 კონა

სოდა - ½ ჩ/კ

ხაჭო - 500 გ

კვერცხი - 1 ცალი

ზეთი - 300 გ

მომზადების წესები

ცომი:

ჩაყარეთ ფქვილი თასში და მოაყარეთ მარილი. შემთბარ კეფირს დაუმატეთ სოდა, მოასხით ფქვილს და გადაზილეთ რბილი, ერთგვაროვანი ცომის მიღებამდე. გადააფარეთ და გააჩერეთ 30 წუთი.

შიგთავსი:

ხაჭოს შეაზილეთ კვერცხი, დაუამტეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და საჭიროების შემთხვევაში, მოაყარეთ მარილი გემოვნებით. მთელი ეს მასა, გაყავი 8 ნაწილად.

გადმოიღეთ ცომი და გაყავი 8 ნაწილად. თითოეული ნაწილი ჯერ ხელით გააბრტყელეთ, მოათავსეთ მის ცენტრში შეიგთავსის 1/8 ნაწილი, შემოუკარით თავები და შემდეგ, საბრტყელებლის დახმარებით მიიყვანეთ ძალიან თხელ, თითქმის ალადების, ხმიადების მსგავს სისქემდე.ˆ

დაადეთ ზედ თითოეული ფენა და გამოაცხვეთ, მთავარია ოდნავ შეიბრაწოს ორივე მხრიდან. დასჭირდება 2 წუთი თითოეულ გვერდს.

საბოლოო ინგრედიენტი, ჩაასხით სუფთა თასში ან ქვაბში ცხელი წყალი და თითოეული მზა ჩეპალგაში ამოავლეთ იქ (მიმწვარი ადგილების და ზედმეტი ფქვილის მოსაცილებლად). დაალაგეთ ფენები ერთმანეთზე ბლინების სახით.

ტრადიციულად, ამ კერძს მიირთმევენ ბევრ ცხიმთან ერთად, უმეტესწილად გამდნარ კარაქთან. ცხადია, მის გარეშეც უგემრიელესი იქნება.