ქათმის გუფთა ქოთანში

ქათმის გუფთა ქოთანში

მომზადების დრო: 40 წუთი

ულუფა: 8

ინგრედიენტები

ქათმის ფარში - 400 გ

მრგვალი ბრინჯი - 1/3 ჭიქა

ხახვი - 7-8 თავი

კამა - 1 კონა

ნიორი - 2 კბილი

ოხრახუში - 1 კონა

სტაფილო 1 ცალი

ტომატპასტა - 2 ს/კ

კარტოფილი - 4-5 ცალი (საშუალო ზომის)

ქამა სოკო, დიდი ზომის - 2-3 ცალი

ზეთი ან ერბო - 2 ს/კ

კვერცხი 1

ძირა - 2 ჩ/კ

შაქარი - 1 ჩ/კ

მანანის ბურღული - 0,5 ჭიქა

მარილი და პილპილი - გემოვნებით

მომზადების წესები

წვრილად დაჭრილი 5 თავი ხახვი, დაკეპილი ნიორი, კვერცხი, ბრინჯი, 1 ჩ.კ. ძირა, 1 ს.კ.ბურღული, მარილი და პილპილი შევურიოთ ქათმის ფარშს, კარგად მოვზილოთ, სველი ხელებით გავაკეთოთ 10-12 გუფთა და ამოვავლოთ დარჩენილ მანანის ბურღულში.

2-ლიტრიან ქოთანში 2/3-ზე ჩავასხათ წყალი და დავდგათ ასადუღებლად. პარალელურად დარჩენილი 2-3 ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყა და მოვშუშოთ, დავუმატოთ ტომატის პასტა, შაქარი, 3-4 ს.კ. წყალი და ჩავუშვათ მდუღარე წყლიან ქოთანში. ჩავუმატოთ 4 ნაწილად გაჭრილი სტაფილო, მსხვილად დაჭრილი სოკო, 10 წუთის შემდეგ დავუმატოთ დაჭრილი კარტოფილი. 2-3 წუთის შემდეგ სათითაოდ ჩავუშვათ გუფთები და ვხარშოთ ბრინჯის მომზადებამდე. დავუმატოთ დაჭრილი მწვანილი და ერთი-ორი წუთით წამოვადუღოთ.