ხაჭოს

ხაჭოს "ბუთხუზები"

მომზადების დრო: 2 წუთი

ულუფა: 20

ინგრედიენტები

ხაჭო - 500 გ

არაჟანი - 400 გ

კვერცხის გული - 6 ცალი

შაქარი - 2,5 ჭიქა

ფქვილი - 5-6 ჭიქა

გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა

მწიკვი მარილი

ვანილი

მომზადების წესები

ხაჭოს დავუმატოთ არაჟანი და შაქარი, შემდეგ სათითაოდ შევათქვიფოთ კვერცხის გულები. დავუმატოთ მარილი, ვანილი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი. მოვზილოთ ცომი და 1 საათით შევდგათ მაცივარში. ღუმელი წინასწარ გავახუროთ 200 გრადუსამდე.

ცომისგან გავაკეთოთ თანაბარი ზომის ბურთულები. ცეცხლს 150 გრადუსამდე დავუწიოთ და ნამცხვარი გამოსაცხობად შევდგათ. ვაცხოთ დაახლოებით 20 წუთი, სანამ დაიბრაწება.