ხაჭოს

ხაჭოს "ბუთხუზები"

მომზადების დრო: 2 წუთი


ულუფა: 20


ინგრედიენტები


ხაჭო - 500 გ


არაჟანი - 400 გ


კვერცხის გული - 6 ცალი


შაქარი - 2,5 ჭიქა


ფქვილი - 5-6 ჭიქა


გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა


მწიკვი მარილი


ვანილი


მომზადების წესები


ხაჭოს დავუმატოთ არაჟანი და შაქარი, შემდეგ სათითაოდ შევათქვიფოთ კვერცხის გულები. დავუმატოთ მარილი, ვანილი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი. მოვზილოთ ცომი და 1 საათით შევდგათ მაცივარში. ღუმელი წინასწარ გავახუროთ 200 გრადუსამდე.


ცომისგან გავაკეთოთ თანაბარი ზომის ბურთულები. ცეცხლს 150 გრადუსამდე დავუწიოთ და ნამცხვარი გამოსაცხობად შევდგათ. ვაცხოთ დაახლოებით 20 წუთი, სანამ დაიბრაწება.